Het NHB-Psy project van de Nederlandse Hersenbank stopt

Het NAR heeft afgelopen jaar middels een onderzoek aandacht gevraagd voor het NHB-Psy.


Na bijna 4 jaar loopt het NHB-Psy project van de Nederlandse Hersenbank ten einde. Het NAR heeft het afgelopen jaar aandacht gevraagd voor dit project middels een onderzoek bij de 50+deelnemers van het NAR. Dit heeft veel aandacht opgeleverd voor NHB-Psy. Met het aflopen van dit project in september 2017 zal de actieve werving van hersendonoren stoppen. De Hersenbank zal gewoon blijven bestaan en hopelijk zullen nog veel mensen zich aanmelden als hersendonor.

Het doel van NHB-Psy is om, door hersendonatie, meer te weten te komen over oorzaken van psychiatrische aandoeningen, met die kennis betere behandelingen te ontwikkelen en beter te kunnen voorspellen welke behandeling het beste is voor elk individu. Het uiteindelijke doel is te komen tot minder lijden en een betere kwaliteit van leven.

In het kader van het einde van dit project is er op 06-09-2017 een middag georganiseerd bij de hersenbank waarin zij vertelden over de mooie resultaten van NHB-Psy. Een onderzoeker heeft daar een interessante presentatie gegeven, om een beeld te geven van wat er mogelijk is met hersenweefsel onderzoek. Klik hier voor de presentatie en klik hier voor een samenvatting van de presentatie. 

Na het onderzoek van het NAR hebben 145 NAR-deelnemers meer informatie gevraagd over hersendonatie, en hebben 8 NAR-deelnemers zich opgegeven als donor.