Artikel in Autisme Magazine: Psychisch en lichamelijk welbevinden van mensen met autisme

Het Autisme Magazine is het vernieuwde magazine (voorheen Engagement met Autisme) van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Elk kwartaal wordt er in een paginagroot artikel dieper ingaan op een deel van de resultaten van het NAR, waarbij de resultaten verbonden zullen worden zowel met de laatste wetenschappelijke inzichten als wel met de laatste ontwikkelingen in de praktijk. Dit keer: Psychisch en lichamelijk welbevinden van mensen met autisme.


Uit zowel wetenschappelijke studies als praktijkervaringen weten we dat mensen met autisme vaak kampen met bijkomende psychische en lichamelijke problemen. In het Nederlands Autisme Register onderzoeken we welke psychische en lichamelijke klachten mensen met autisme ervaren, hoe deze zich door de jaren heen ontwikkelen, en wat hun welbevinden op deze gebieden is. 

Lees hier meer..