NVA Congres 2018

Afgelopen vrijdag 9 november 2018 vond het jaarlijkse NVA Autismecongres plaats. Het thema dit jaar was ‘Autisme in ontwikkeling’. Tijdens deze dag werd onder meer stil gestaan bij het veertigjarig bestaan van de NVA en het vierjarig bestaan van de Academische Werkplaatsen Autisme(AWA).


 

 

 

Er was een mooi en gevarieerd programma samengesteld bestaande uit interessante lezingen en discussies door ervaringsdeskundigen en onderzoekers. Zo ging Sander Begeer van het NAR voor een volle zaal in gesprek met een gezin over de onderzoeksresultaten van het NAR en in hoeverre deze resultaten pasten bij hun eigen ervaringen. De inspirerende verhalen van Evelien, Lars en Judith gaven een rijker beeld bij de cijfers van het NAR.

 

            

 

 

Het NAR was ook vertegenwoordigd met een stand op de informatiemarkt. Hier stonden wij klaar om alle geïnteresseerden te informeren over wat het NAR is, wat het NAR doet en de meest recente onderzoeksresultaten. Verschillende mensen hebben zich ter plekke aangemeld als nieuwe deelnemers aan het jaarlijkse onderzoek. We zijn erg blij met al het enthousiasme voor het NAR. Graag tot volgend jaar!