NVA Magazine: Negatieve én positieve effecten van lockdown

De plotselinge veranderingen door het coronavirus hebben verregaande gevolgen voor iedereen. De impact voor autistische kinderen en jongeren is mogelijk extra groot. Het Nederlands Autisme Register (NAR) doet hier op dit moment onderzoek naar.


 

Het NAR werkt hiervoor samen met onderzoekers van de Universiteit Leiden: Rachel Plak en Hanna Swaab. Samen proberen we met name in kaart te brengen wat het effect is van de maatregelen tegen de coronapandemie op het welzijn van kinderen met autisme. We willen graag het welzijn van kinderen met autisme voor, tijdens en na de coronapandemie met elkaar vergelijken. Eerder dit jaar heeft er al een meting plaatsgevonden en op dit moment is de tweede meting gaande.

Geen kind met autisme is hetzelfde en daarom zullen de gevolgen van de coronapandemie verschillend uitpakken voor elk kind met autisme. Zo kan het zijn dat bepaalde maatregelen om corona te bestrijden negatieve effecten hebben op sommige kinderen met autisme, maar niet op andere.

Benieuwd naar dit onderzoek? Het volledige artikel hierover is te lezen via deze link.