Gezocht: Jongeren en volwassenen zonder autisme

Om ervaringen van mensen met én zonder autisme te vergelijken zijn wij op zoek naar mensen zonder autisme voor de controlegroep van het Nederlands Autisme Register (NAR). Op die manier kunnen we nog beter begrijpen wat autisme is en hoe mensen met autisme ondersteund kunnen worden.


We willen u vragen om in uw omgeving mensen actief te benaderen om hieraan deel te nemen. U kunt iedereen benaderen, zolang deze persoon:

  • Geen autisme heeft
  • 16 jaar of ouder is
  • Geen direct gezinslid heeft met autisme (zoals een broer, zus, vader, moeder, zoon, dochter)

Deelnemers kunnen zich aanmelden op: https://www.nederlandsautismeregister.nl/aanmelden/controlegroep.html. Zij ontvangen ongeveer één keer per jaar een uitnodiging om een online vragenlijst in te vullen. Per keer kunnen zij beslissen of zij willen meedoen. Deelname is vrijwillig en er zijn geen kosten aan verbonden. Alle gegevens worden anoniem verwerkt en opgeslagen in een beveiligd systeem.

Wilt u iemand benaderen via de e-mail? Dan kunt u onderstaande tekst kopiëren en mailen:

Beste [naam persoon zonder autisme],

Het Nederlands Autisme Register (NAR) is een unieke database met gegevens over mensen met autisme in Nederland. We zijn nu ook op zoek naar mensen zonder autisme, zodat we ervaringen van mensen met én zonder autisme met elkaar kunnen vergelijken. Op die manier kunnen we nog beter begrijpen wat autisme is en hoe mensen met autisme ondersteund kunnen worden.  

> Heeft u zelf geen autisme?
> Bent u 16 jaar of ouder?
> Heeft u zelf geen direct gezinslid met autisme (zoals een broer, zus, vader, moeder, zoon, dochter)?

Dan kunt u zich aanmelden via: https://www.nederlandsautismeregister.nl/aanmelden/controlegroep.html. U ontvangt dan ongeveer één keer per jaar een uitnodiging om een online vragenlijst in te vullen. Per keer kunt u beslissen of u wilt meedoen. Deelname is vrijwillig en er zijn geen kosten aan verbonden. Alle gegevens worden anoniem verwerkt en opgeslagen in een beveiligd systeem.

Bij voorbaat hartelijk dank!