Hoe ziet autisme er bij u uit, in vergelijking met andere personen met autisme? Na iedere meting wordt een deel van de resultaten individueel teruggekoppeld aan de deelnemers. In deze unieke, persoonlijke terugkoppeling worden de individuele scores van de deelnemers vergeleken met de gemiddelde scores van alle NAR-deelnemers en die van deelnemers met vergelijkbare leeftijd en vergelijkbaar geslacht. Dit geeft een uniek inzicht in het individuele profiel ten opzichte van andere groepen deelnemers met autisme. In de afgelopen jaren hebben deelnemers van het NAR een individuele terugkoppeling ontvangen over o.a. autistische kenmerken, sensorische prikkelverwerking, bijzondere interesses en tevredenheid op verschillende levensdomeinen.

 

Voorbeeld van individueel rapport van een volwassen man (18+):

Onderdeel van de NAR vragenlijst van 2016 waren vragen naar de tevredenheid op verschillende levensdomeinen. Op een schaal van 0 (slecht) tot 10 (heel goed), konden de deelnemers een cijfer geven per levensdomein. Dit cijfer geeft weer hoe tevreden iemand was op het moment van invullen van de vragenlijst. In het onderstaande voorbeeld van een individuele terugkoppeling worden de individuele scores van een deelnemer vergeleken met de gemiddelde scores van alle NAR-deelnemers en die van deelnemers met vergelijkbare leeftijd en vergelijkbaar geslacht. Deze scores worden weergegeven in een overzichtelijke grafiek:Elk jaar ontvangen deelnemers aan het NAR een online vragenlijst, waarin wij hen vragen om informatie over henzelf en hun leefsituatie te updaten. Daarnaast worden elk jaar aanvullende onderwerpen uitgevraagd. Welke onderwerpen dat zijn, varieert per meting. Hierdoor verschilt de inhoud van de individuele terugkoppeling per meting. In 2016 ontvingen deelnemers naast een individuele terugkoppeling over de tevredenheid op verschillende levensdomeinen ook een individuele terugkoppeling over sensorische prikkelverwerking en bijzondere interesses. 

Voor NAR deelnemers

De individuele terugkoppeling kan nu ook als pdf-bestand opgeslagen worden. Door in de link met de individuele terugkoppeling op de knop ‘print’ te drukken en vervolgens bij het selecteren van een printer de optie ‘opslaan als pdf’ te kiezen, kan de terugkoppeling opgeslagen worden als een pdf-bestand.